צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מדד המחירים לצרכן עלה ביוני ב-0.3%; מחירי הדירות ירדו זה החודש השלישי ברציפות

מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.3% בחודש יוני 2025 לעומת מאי, והגיע לרמה של 103.1 נקודות, כך פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. ב-12 החודשים האחרונים הגיעה האינפלציה ל-3.3%, שמציבה את שיעור היוקר הכללי מעל לטווח היעד של בנק ישראל (1%-3%).

העליות החודשיות הבולטות ביותר נרשמו בסעיף תרבות ובידור (1.1%), שנבע בעיקר מזינוק של 8.1% במחירי מלונות ובתי הארחה ומעלייה של 4.5% במחירי הנסיעות לחו"ל. מזון וירקות טריים עלו גם הם ב-0.7%.

בסעיף הדיור, שמהווה מרכיב משמעותי במדד, נרשמה עלייה של 0.5%. שירותי דיור בבעלות הדיירים עלו ב-0.6%, בעוד שכר הדירה עלה באופן מתון יותר ב-0.2%. נתונים נוספים מעידים, כי שוכרים שחידשו חוזה שילמו 2.4% יותר, ואילו שוכרים חדשים נדרשו לשלם 5.9% יותר – פער המדגיש את המתח בשוק הדיור.

בניגוד למגמת ההתייקרות במדד הכללי, מחירי הדירות בשוק הנדל"ן הציגו תמונה שונה. נתוני הלמ"ס מעידים כי מחירי הדירות ירדו ב-0.3% במדידה דו-חודשית (אפריל-מאי לעומת מרץ-אפריל), וזהו המדד השלישי ברצף המעיד על ירידת מחירים. הירידה נרשמה הן בדירות חדשות (0.4%-) והן בדירות יד שנייה. עם זאת, במבט שנתי מחירי הדירות עדיין עלו ב-3.9%.

בניגוד למגמה הכללית, סעיף ההלבשה ירד בחדות ב-4.5%, כתוצאה מעונת מבצעי הקיץ ברשתות האופנה. גם פירות טריים הוזלו באופן ניכר ב-2.5%.

מתחילת 2025, המדד הכללי עלה ב-2.1%, שיעור המעיד על קצב התייקרות יציב. על פי נתוני המגמה לתקופה מרץ-יוני 2025, קצב העלייה השנתי של המדד הגיע ל-2.7%. בחודש זה החלה הלמ"ס לעשות שימוש בנתונים מינהליים מחנויות המזון לפי חוק שקיפות מחירים, במקום איסוף מחירים ידני בלבד. שינוי זה צפוי לשפר את דיוק המדד ולהקטין את התלות בסקרים שטח.